18. maijā, savā pēdējā mācību dienā, 12. devās uz Valmiermuižas alus darītavu ar mērķi iepazīt ražošanas procesu un biznesa iespējas šajā jomā.
Sākumā tika iepazīta Valmiermuižas vēsture, kas saistās ne tikai ar alus ražošanu, bet arī atpūtas un izklaides iespējām cilvēkiem, tad devāmies uz brūzi, kur tika izstāstīts un parādīts, kādas izejvielas ir vajadzīgas, lai ražotu alu, kā notiek ražošanas process un kur un kā tiek glabāts šis alus.
Valmiermuižas alus darītavā strādā cilvēki ar dažādām izglītībām. Viena no pieprasītākajām profesijām ir pārtikas tehnologs, kas vada alus ražotni. Interesanti likās, ka alus darītavā strādā arī biologi un ķīmiķi, kuru uzdevums ir izpētīt un piedāvāt jaunas alus garšas. Šajā uzņēmumā var strādāt arī pēc vidusskolas. Protams, uzņēmums nevar pastāvēt arī bez uzņēmuma vadītājiem, grāmatvežiem, mārketinga speciālistiem, gidiem un citiem darbiniekiem. Valmieras alus darītava darbu var piedāvāt dažādu nozaru speciālistiem, kas šo vietu padara vēl interesantāku.
Pasākumi notika projekta Nr.8.3.5.0/16/I/001 „Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros.
Elīna Šnuka 12.klases skolniece